Hem > Uncategorized > Specialister på akuten. Haha!

Specialister på akuten. Haha!

-Men varför bokade du inte en tid på vårdcentralen i stället för att söka akuten? Frågan är uppriktigt menad; det finns inget som talar för att de diffusa besvären kräver akut utredning eller åtgärd. Svaret från patienten är givet: – För att jag ville träffa en specialist!
Underläkarna skrattar åt berättelsen, oförstående inför faktumet att patienterna hellre träffar en nyutexaminerad läkare på akuten, än en specialist i allmänmedicin med åtminstone sju års erfarenhet och utbildning efter examen. Jag har också varit en som skrattat och tyckt att det varit roligt att arbeta på akuten, mycket för att man där redan från början av sin karriär fått arbeta självständigt. På en avdelning finns alltid en specialist som ansvarig för patienten och som underläkare är handlingsutrymmet begränsat.

Nu skrattar jag inte längre. I stället blir jag irriterad över det undantagstillstånd som råder på akutmottagningarna, över att det där finns en annan standard för patientsäkerhet och etiska principer än på resten av sjukhuset. Jag blir frustrerad när patienter blir lidande för att kompetensen saknas. Därför arbetar jag för att våra akutmottagningar framöver ska bemannas av specialister i akutsjukvård, akutläkare.

  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: